söndag 7 oktober 2012

Brödbak

Idag har farfar varit här och fikat, sen tog han med sig Alfred på en långpromenad i det sköna vädret, då åkte jag och handlade, bl a ingredienser till ett gott bröd som min jobbarkompis Johanna har bjudit på. Så innan farfar och Alfred var hemma igen så hade jag hunnit sätta i 2 brödlimpor i ugnen, dom blev supersmarriga.

Recept filmjölksbröd:

7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
5 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekross
1 dl vetekli
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1,2 liter filmjölk
1,5 dl mörk sirap
Smör till formarna

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt slutligen filmjölken och sirapen. Häll i 2 stora (1,5-2liter) smorda formar och grädda i ca 90 minuter. Mindre bröd tar lite kortare tid.

Ingen jäsning behövs!

Nyttigt & Gott!!



1 kommentar:

  1. Åh va sugen jag blev på hembakt bröd nu! Ser jättegott ut!

    SvaraRadera